Teambuilding i julefrokosten

Julefrokosterne er kendt for, her landet, at bestå af det gode alsidige danske udtryk, ”hygge”. Selvom julefrokosterne hos virksomheder handler om at have det sjovt med kollegaer, så kan man godt skabe lidt teambuilding i sådan et arrangement. Det skal selvfølgelig ikke være det primære formål med begivenheden, men mere underordnet. Find på en sjov aktivitet og lav hold, så det passer med de teammedlemmer, der skal arbejde sammen. Det skal bare være en typisk aktivitet til fest. Holdet vil komme til at arbejde mere sammen, på en anden måde. Dette kan være en sjov og hyggelig måde, at skabe nye dynamikker mellem kolleger, uden at det bliver for seriøst.

Madglæde og det våde

Typisk til julefrokoster med familien og venner, spiser vi lidt mere end hvad vi kan holde til. Det er et fænomen de fleste her i landet kender til. Men det er også svært at holde igen, når maden er god, og det kun er jul én gang om året. Udover dette er der også et stort udvalg af mad til sådan en begivenhed, og vi vil selvfølgelig gerne smage på det hele. Man må ej forglemme de gode desserter, som risalamande, julekager og æbleskiver, der også høre juletiden til.

Maden er god, mén ikke alt. Som vi siger, så skal silden have noget at svømme i. Udover at der bliver spist meget mad, så bliver der typisk også drukket godt med væske til. Væsken skal gerne indeholde noget alkohol. Vin, snaps, gløgg og julebryg er nogle af de populære valg, når det gælder de alkoholiske drikke til julefrokosterne. Alkoholen er uden tvivl med til at skabe en lidt mere løssluppen stemning ved bordet, som alle finder mere hyggelig. Er der tale om en ungdommelig virksomhed, kan du også prøve med drukspil – dem kan du finde mange forskellige af her. 

De gode øjeblikke

Vi har alle nogle gode øjeblikke vi husker fra de gode julefrokoster. Dem husker vi længe efter de er sket, og de bliver kun sjover for hver gang vi snakker om dem. Det giver en form for sammenhold, noget man sammen har oplevet og som skabte glæde. Disse momenter er vær at have flere af. Selv om man måske selv er den der bliver gjort lidt til grin, er det, det hele vær.