Julefrokost

Den lille guide til julefrokosten

Hvis man ikke er vant til at stå for, at arrangere julefrokoster for firmaet eller i det hele taget ikke er vant til, at arrangere fester, så er det ikke en dans på roser. Derfor er der en lille guide til hvad man kan lave til sådan en fest og hvordan den skal forløbe.

Tænk festen igennem

Du skal tænke hele festen igennem i dit hoved, hvad skal der ske og hvornår. Det kan være at der er mad, koncert eller andre aktiviteter. En god tommelfingerregel er, jo senere på aften det er, desto mere alkohol er kommet indenbords. Tag det fra starten, gæsterne ankommer til festen, hvordan skal de tages i mod? Det er vigtigt at huske, at langt fra alle gæster kommer samtidig. Derfor må de gæster, som kommer først, ikke stå og kede sig, enden de andre gæster ankommer. Velkomsten kan evt. bestå af en velkomstdrink, måske en god Champagne, med snacks til og noget musik i baggrunden. Det indbyder til en hyggelig aften. Efter at alle gæsterne er ankommet og har fået deres velkomstdrink og har snakket lidt, så kan man gå over til maden, selvfølgelig med god vin eller andet til. Hvad den skal bestå af, er helt op til dig. Det er bedst hvis maden kan blive overstået, som noget at det første, når alle gæsterne er mødt op og har snakket lidt med hinanden. Det er nemlig i starten, at det er nemmest at have samling på sit selskab.

Aktivitet

Efter maden har de fleste fået noget mere alkohol ned, og der forkommer en mere afslappet stemning. Det vil være det perfekte tidspunkt, at have en aktivitet på, da det kun bliver mere hyggeligt, når gæsterne har fået lidt at drikke. Nu bør gæsterne være klar til at feste for alvor, hvilket betyder at du med fordel, ville kunne få et musikalsk indslag til festen. En kendt musiker skulle kunne klare denne opgave til UG. Og hvis ikke det skal være en koncert, kan du hyre andet underholdning til festen, f.eks. en komiker. Det skulle sikre en god julefrokost.

Dette er bare én måde at gøre det på, men det er kun fantasien, der sætter grænser. Man skal bare huske, at tænke hele festen igennem først og huske tommelfingerreglen. Og du kan med fordel finde nogle erfarende fest arrangører, som kan få alt dette til at ske, så du ikke behøves at være bekymret til selve festen, men bare kan nyde den.